Posypka cukrowa – pomysł na udekorowanie deseru

Słodkie wypieki muszą być smaczne, to jasne, ale nie mniej ważny jest ich aspekt estetyczny. Pięknie ozdobione wypieki zjada się w pierwszej kolejności oczami, więc nie można zaniedbać ich pod tym względem. Możliwości dekorowania jest bardzo wiele. Jedną z najbardziej uniwersalnych jest posypka cukrowa.

Rodzaje i zastosowanie posypek cukrowych

Posypki cukrowe dostępne są w bardzo różnorodnych postaciach. Może to być przede wszystkim tradycyjny maczek, ale nie mniejsza popularnością cieszą się pałeczki, perełki, konfetti, gwiazdki, maleńkie choineczki, serduszka oraz wiele innych kształtów, które idealnie wpisują się w obchodzone święta i uroczystości. Nie bez znaczenia jest również to, że dostępne są we wszystkich kolorach tęczy i można wybrać nie jeden rodzaj, ale na przykład mieszankę kilku różnych kształtów czy kolorów.

Ich zastosowanie jest bardzo szerokie i zależ przede wszystkim od inwencji twórczej osoby przygotowującej desery. Sprawdzą się zarówno do ciast, tortów, ciasteczek, świątecznych pierniczków, mazurków, a także jako chrupiąca posypka do lodów lub gofrów z bitą śmietaną. Nie da się ukryć, że to szczególnie dzieci będą zadowolone z takiego kolorowego i smacznego deseru.

Posypka cukrowa dostępna w tym miejscu.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Cukiernia. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz